Sök

Jag är övertygad om att det är små och stora trauman som ligger bakom hög stress och psykisk ohälsa. Trauma och nervsystemet är dagens ämne! Därför sökte jag upp Leila Andersson som kan mycket om det här. Hon är skribent, holistisk livsstilscoach, utbildare, yoga- och meditationslärare. Länge arbetade hon med marknadsföring som projektledare och stressen var hennes vardag. Nu arbetar hon på samma sätt som jag och inspirerar andra till att byta livsstil, känna sig hela och må bättre. Dessutom är hon kommer hon ut med sin nya bok Hälsorebellen. Den ska jag köpa! @leilaandersson_


Prenumerera på podden så du inte missar nästa avsnitt ♥️. Och hjälp mig att sprida avsnittet🏻


#stress #stresshantering #trauman #utmatningssyndrom  #nervsystemet #oro #stresshantering #utmattning #psykiskohälsa #hälsa #prestationspodden

Många jag möter i min coachning har svårt att gråta. Det är liksom som om de tagit rollen som förälder och försöker hålla i hop sin familj. Hur skulle det se ut om ledaren grät? Vi stänger av istället. Vi trycker bort och lagrar stress i kroppen. På 80-talet upptäckte forskaren William Frey att tårar tar bort stora doser noradrenalin som släpper ut stresshormonet kortisol. Så det känns inte bara bra att gråta! Det är bra. Ge dig space att gråta är dagens stresshanteringstips.


  1. Starta med mjukhet: Besök ditt kontor och äter lunch ett par gånger innan du är igång på jobbet. Innan det är dags att smyga igång. Långsamt. I din takt.

  2. Be chefen vara extremt tydlig – gör en tydlig arbetsbeskrivning för tjänsten baserad på 100%. Vilka är dina uppgifter och ansvar ingår? Bryt ned tjänsten och starta med väldigt enkla och konkreta arbetsuppgifter. DU behöver framförallt en tillit till din chef, arbetsgrupp och till uppgifterna. Ju tydligare ju bättre. Våga ställa frågor. Våga ta din plats. Våga vara tydlig med vad du vill.

  3. Trappa upp lite i taget och varsamt – gå från 25% till 50%, 75% och 100% . Anpassa arbetstiden och arbetsuppgifterna. Utmattning och stress behöver en närvarande ledare och en tät dialog. Jag har många kunder som sitter som chefer och jag vet att detta är krävande även för dem. De flesta har inte kunskapen eller stödet.


Stresscoach Caroline Norbelie

caroline@prestationspodden.se

0708-881732 

  • Gray Instagram Ikon
  • Gray Facebook Ikon