SökBabben Larsson är inte bara rolig, hon är väldigt insiktsfull också. Vi pratade om hennes utmattning och hur hon har förändrat hennes liv sen dess. På frågan om varför vi svenskar är så stressade svarade Babben att en anledning är att vi manifesterar vårt värde genom att jobba hårt och att vi dessutom har en kollektiv dålig självkänsla. Och det stämmer ju. Vem är vi utan våra jobb och prestation? Lyssna till ett avsnitt fullt med insikter och kloka tips.Smygjobbar du på fritiden? Då är du inte ensam. Många av mina klienter lägger ner mer tid på jobbet än vad de vet om. Det kan till och med vara så att det inte behövs. Men viljan att prestera tar över. Jag brukar uppmana till att mäta hur många timmar övertid de jobbar. Inkludera alla mail som skickas på kvällarna och även ältande. Det är så viktigt att lägga tid på det som är viktigt, det du värderar högst. Det kanske är så att det du älskar inte får någon plats alls i ditt liv. Det skapar stress. Vad är viktigt i ditt liv? Är det rimligt att jobba så mycket som du gör?

Att prestera av rädsla och kanske till och med skräck i kroppen är mer än jobbigt. Att vara spänd och inte andas skapar sällan bra resultat utan vi blir bara helt slut. Många jag träffar presterar för att få ett godkännande av andra och det leder till stress eftersom hur mycket kred vi får av andra så är det förmågan att ge oss själva beröm och bekräftelse som är viktigt.


Är stressen stor är det klokt att se över varför och hur du presterar. Vad driver dig? För att sen bli medveten och sen kunna göra förändring


Stresscoach Caroline Norbelie

caroline@prestationspodden.se

0708-881732 

  • Gray Instagram Ikon
  • Gray Facebook Ikon