Sök

Ensamhet stressar

Vi är väldigt fokuserad på hur vi kan må bättre av träning och hur vi äter för att vi ska leva längre. Något som vi har ett stort problem med här i Sverige är ensamhet. Vi borde vara lite mer danska tror jag, slappna av och ses oftare. Skratta mer.

Kanske ta en öl mitt i veckan. Eller vad man nu dricker. Jag älskar träning och hälsa som ni vet men vi får inte glömma vänner och skrattet. Vi har träning på recept, i England har de umgänge på recept. Jag vet inte om detta gäller hela Sverige men jag tycker vi har blivit för egofixerade vi skulle må bra av att ses mer. Men hur? Precis som vi försöker bekämpa fetma borde ensamhet belysas. Enligt forskning är det mycket farligare. Jag vet själv hur tankarna blir negativa när jag varit ensamma länge. Det finns en studie i Usa som visar att ett större kontakt nät ger 50 procent mindre risk och dö. Vi utmattning är det svårt att orka ses vilket ställer till problem. Men jag tror det är viktigt att välja ut några vänner som ger energi och ses i korta stunder.


Idag ska jag intervjua Ann-Katrin Tottie, framtidsanalytiker som kommer berätta om hur HÄLSA i framtiden ser ut. Det jag redan fått ta del av så pekar det inte på att vi kommer bli mindre individuella tyvärr. Stay tuned, det kommer blir ett spännande avsnitt med det som kommer inom Ai, stress och hälsa.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla